Kamini na drva sa ugradnjom

Kamini na drva idealan su centar doma, oni privlače posebnu pažnju, stvaraju predivnu atmosferu, relaksiraju, predstavljaju mesto okupljanja porodice i prijatelja, opuštaju dušu uz vatru koja je izvor života i najzdraviji izvor toplotne energije. 

Ako ste u potrazi za ugradnim kaminom na drva, ne morate više tragati, na pravom ste mestu. Ignis aurum nudi sistem „ključ u ruke” uz mogućnost izbora svih kamina iz svog širokog asortimana. Dostupno je više od 600 modela, među kojima imamo i veliki izbor kamina za etažno grejanje. U ponudi možete naći i različite kamine od kamena obično sa drvenom ili kamenom gredom iznad kaminskog ložišta.

Proces sistema „ključ u ruke” ugradnje kamina je izuzetno jednostavan i vrlo kratko traje.

Prvo morate odabrati kamin koji vam se dopada i koji će odgovarati prostoru u kojem će se nalaziti, a onda samo nama prepustite ugradnju sve do molerskih radova. Za samo jedan dan vaš kamin će biti u funkciji. Zvuči savršeno, zar ne?

Uzimajući u obzir odnos cene i kvaliteta, kako kamina, tako i ugradnje, bićete u potpunosti zadovoljni jer smo u mogućnosti da vam ponudimo samo najbolje.

Najbolji izbor kamina na drva u Srbiji

Koji kamin odabrati kada su svi lepi? Koja snaga je potrebna? Da li ima i fioku za pepeo? Dimnjak nije blizu mesta na kojem želim da se kamin nalazi, šta da radim? Da li mi treba dovod spoljašnjeg vazduha?

Ovo su pitanja kojima svi počinju svoje istraživanje idealnog kamina na drva. U zavisnosti od vaših afiniteta, kao i od prostora u koji će se kamin ugraditi, odgovori su vrlo jednostavni.

Ako niste sigurni koji kamin odgovara vašem prostoru, možete nam poslati detalje. Na osnovu poslatih slika, videa, projekta ili izlaska naših instalatera na teren možemo utvrditi šta je najbolje za vas.

Svaki kamin najbolje radi pri nominalnoj snazi. On tada ima najbolje sagorevanje, najmanje troši drva, ne prlja staklo i nema puno pepela za čišćenje. Veoma je važno odabrati veličinu i snagu kamina na osnovu veličine prostorije.

Kamini sa čistim sagorevanjem iskoriste drvo do maksimuma i čiste se na svakih 7 do 10 dana, pa čišćenje pepela ne zahteva poseban trud, a samim tim ni fioka za pepeo nije uvek neophodna. 

Koristimo fleksibilne cevi prilikom povezivanja kamina sa dimnjakom što nam daje mogućnost jednostavnog spajanja, a vama neosporan kvalitet. Fleksibilne cevi od inoxa nemaju oštre krivine ni uglove savijanja zbog čega se dobija odličan protok dima kao i nemogućnost njegovog vraćanja u prostor. Na inox se ne lepi čađ već pada u kamin. To znači da uopšte nema čišćenja cevi. 

Izaberite kamin sa našom ugradnjom zbog:

Materijala koji se koriste prilikom ugradnje

Brzine ugradnje

Konkurentne cene

l

Garancije na kamine od 5, 7, 8 ili 25 godina

k

Garancije 2 godine na ugradnju

+

Isporuke

Modela kamina

Ugrađenih kamina

Materijali koji se koriste prilikom ugradnje kamina

Za ugradnju kamina koristimo isključivo kvalitetne materijale danske kompanije Skamol. Ova kompanija proizvodi posebne izolacione sisteme za građevinsku industriju. Među njima su i kalcijum-silikatne ploče, koje se koriste za oblaganje kamina na drva. 

 

Kalcijum-silikatne ploče predstavljaju mnogo kvalitetnije i zdravije rešenje od ostalih alternativa koje se koriste na srpskom tržištu. Brinemo o vašem zdravlju i iz tog razloga nikako ne koristimo gips sa kamenom vunom koja u sebi sadrži aluminijum. Zbog brzog protoka vrućeg vazduha kamena vuna vremenom postaje kruta, kruni se, ulazi u prostor i potom udisanjem i u pluća. Sa kalcijum-silikatnim pločama toga nema. 

 

Ne može doći ni do opekotina dodirom komore kamina koji je u funkciji jer je ovaj materijal idealan izolator. Maksimalna temperatura unutar komore može biti oko 150 °C, dok temperatura sa spoljne strane može da poraste samo do 38 °C. Kalcijum-silikatne ploče su izrađene tako da trpe temperaturu od 1000 °C.

 

Pored kalcijum-silikatnih ploča za ugradnju kamina koristimo metalnu konstrukciju ili Ytong blokove i ploče od termo betona, inox cev za spajanje na dimnjak, tiplove, prajmer, mrežicu, lepak za spojeve ploča, lepak za navlačenje mrežice, vatrostalni silikon i šrafove

Koliko je potrebno vremena da se ugradi kamin?

Veoma malo. Ugradnja kamina na drva završi se u toku jednog dana što znači da ćete zajedno sa našim instalaterima već u istom danu potpaliti prvu vatru i uživati u razigranom plamenu vašeg novog kamina.

Koje su cene ugradnih kamina na drva?

Cene kamina na drva okvirno se kreću od 80,000 RSD pa naviše. Danas možemo reći da kamin nije luksuz samo za odabrane, već ga mogu lako svi priuštiti. Za zahtevnije kupce u ponudi imamo i veliki broj ekskluzivnih kamina zanimljivih dizajnerskih rešenja kao i većih dimenzija. 

Nakon što se odlučite za određeni model, imajte na umu da se na cenu kamina dodaje usluga naše profesionalne ugradnje.

Garancija na ugradnju kamina je 2 godine

Vrlo je važno biti siguran u kvalitet ugradnje kamina. Mi vam nudimo 2 godine garancije na našu ugradnju. Sa našom ugradnjom sigurni smo da ćete biti bezbrižni i uživati u pucketanju vatre i godinama nakon isteka garancije.

Tokom trajanja garancije mi smo u obavezi da bez ikakve dodatne naknade otklonimo sve neispravnosti nastale slučajnom greškom proizvođača ili prilikom ugradnje, a u vezi sa spajanjem na dimnjak ili oblogom kamina.

Od našeg salona do pozicioniranja kamina

Ne morate brinuti o prevozu kamina do željene destinacije. Isporuku kamina koje ugrađujemo vršimo sopstvenim prevozom. Naši instalateri će stići do vas u ugovorenom terminu sa kaminom i sa svim dodatnim potrebnim materijalima za njegovu ugradnju.

Priprema ugradnje kamina na drva

Odabir kamina nije lak posao, ali je pravo uživanje. Važno je biti upoznat sa tehničkim karakteristikama prostora u koji će on biti ugrađen, kolika je prostorija, kakav je dimnjak, koliki je njegov prečnik i visina.

Stanje dimnjaka u prostoriji

Stanje dimnjaka je bitno kako bi se znalo da li je on odgovarajući za izabrani kamin ili je potrebno prepraviti ga ili napraviti nov.

Ukoliko dimnjak ne postoji i za to imamo rešenje. Naši kooperanti, koji su uvek na usluzi našim kupcima, vam mogu ponuditi zidani ili montažni prohromski dimnjak sa dostavom i ugradnjom gde god da se nalazite u Srbiji.

Dovod spoljašnjeg vazduha do kamina

Ističemo važnost dovoda spoljašnjeg vazduha. Ukoliko je prostorija manje kvadrature, dovod spoljašnjeg vazduha do kamina bi bio obavezan jer se na taj način sprečava trošenje kiseonika u prostoriji, a i osigurava njegov bolji rad u otežanim vremenskim uslovima kada snažno duva vetar ili pada kiša. U većim prostorijama nije obavezno korišćenje dovoda spoljašnjeg vazduha, ali je preporučljivo povremeno provetravati prostor otvaranjem vrata ili prozora ukoliko je kamin neprestano u funkciji.

Proces ugradnje kamina na drva

Prvi korak prilikom ugradnje kamina je izrada njegovog funkcionalnog dela. Izrađuje se postolje kamina koje može biti metalna konstrukcija ili Ytong blokovi sa pločom od termo betona. 

Drugi korak je dovod spoljašnjeg vazduha. 

Nakon toga se postavlja ložište na idealnu visinu (preporučena visina je oko 40 cm). 

Kada je ložište postavljeno sledi spajanje sa dimnjakom pomoću pertlovane fleksibilne inox cevi. Potom sledi izrada komore za zagrevanje vazduha od kalcijum-silikatnih ploča. 

Pošto se komora kamina sastavi, ugradnja je skoro završena. 

Na kraju se navlači mrežica na kalcijum-silikatne ploče i izvodi se zagrejani vazduh u jednu ili više prostorija na osnovu dogovora. Samo finale je isprobavanje rada kamina i paljenje prve vatre. 

Naša ugradnja se radi sve do molerskih radova koji mogu biti izvršeni po vašoj želji. Kada naši instalateri završe, vi možete vaš kamin obložiti nekom od naših kaminskih obloga ili po želji samo ogletovati i ofarbati, staviti kamen, mermer…

Sigurni smo da ćete pronaći kamin na drva iz svojih snova u našoj ponudi. U našem prodajnom salonu možete pogledati više od 60 modela ugrađenih kamina u završnoj fazi. Vrlo često je bolje uživo videti kamin u prostoru jer se nakon toga zaista lakše donosi odluka. Ignis Aurum je tu da vam obezbedi toplotu kojoj možete verovati.

Kupite vaš idealan kamin na drva sa ugradnjom