Jotul F 602 Eco – Novi mali džin

Prepoznatljiv dizajn peći još od 1940. godine

Jotul F 602 ili popularno Mali džin je peć koja se prodaje duže od 80 godina širom sveta i prodata je u više od 3.000.000 primeraka.
Peć Jotul F 602 Eco je vanvremenski klasik – Novi mali džin. Sa svojim kultnim i prepoznatljivim dizajnom koji datira iz 1940. godine i modernom tehnologijom sagorevanja pruža samo najbolje. Jøtul F 602 Eco se takođe može koristiti i za kuvanje. Standardno je opremljena sa visoko efikasnom pločom za kuvanje, a može biti dodata opciona još jedna manja ploča. Ovo je praktična i moćna peć na drva od livenog gvožđa sa posebnim karakterom.

Jotul F 602 Eco peć na drva

Zbog novih regulativa i propisa koji su na snazi u Evropi, Jotul je otišao korak dalje i unapredio dobro poznatu peć napravivši model Jotul F 602 Eco sa sekundarnim sagorevanjem.

Danas svi udišemo izuzetno zagađen vazduh zato kupovinom Jotul F 602 Eco možete i vi uticati na smanjenje štetnih gasova zbog čistog sagorevanja koje ova peća ima.

Tehnologija sekundarnog sagorevanja umanjuje emisiju ugljen-monoksida, prašine, mono-azotnih oksida i ugljovodonika i ima efikasnost oko 75%.

Kako funkcioniše sekundarno odnosno čisto sagorevanje?

Pomoću dodatnih kanala koje druge peći nemaju, a F 602 Eco ima, dobija se dodatna količina vrućeg vazduha unutar komore. Peć uzima hladan vazduh iz prostorije ili spolja i ta dodatna količina vazduha se zagreva, dovodi do gornje zone komore i na taj način se podiže temperatura što omogućava potpuno sagorevanje štetnih čestica i nesagorelih gasova u samom dimu. Dim koji izlazi kroz dimnjak je čist i sa najmanjom mogućom količinom štetnih čestica.

Pored veoma važne zaštite životne sredine, sekundarno sagorevanje omogućava bolje iskorišćenje drveta koje duže gori i duže greje, a samim tim smanjuje se i potrošnja potrebnog ogreva i vremena utrošenog na loženje. Zato su peći sa sekundarnim sagorevanjem standard i obaveza u Skandinaviji.

Mali džin peć na drva Jotul F 602 Eco

4️ važne stvari u vezi sa Jotulovim pećima

  1. Čistiji vazduh
  2. Više toplote
  3. Manje drva
  4. Garancija od 25 godina što ne nudi niko osim Jotula

Peć F 602 Eco će biti dostupna kod nas od 01.01.2022.

Računica je jednostavna, ako investirate u peć koja štedi mnogo drva, uloženo će vam se vratiti kroz 3 do 5 godina i ostaće vam još 20 godina da koristite peć gratis. Nikada nećete ustati u hladnom jer ona isijava toplotu i nakon 10 sati od loženja, a sa manjom učestalošću loženja štedite i vaše dragoceno vreme. Napravite najbolji izbor i budite sigurni uz Jotul F 602 Eco.