Kamin za dvorište RIO LPG – Planika

79.900,00 RSD

Firepit Rio

Rio je gasni kamin za dvorište sa crnim praškastim premazom napravljen od izdržljivih i visokokvalitetnih materijala, otpornih na vremenske uslove. 

Uživajte u pravom zlatnom plamenu do 55 sati sa ovim kaminom na gas. Njegova mala i kompaktna veličina zajedno sa mogućnošću lakog prenošenja omogućava vam da ga postavite gde god želite na svojoj terasi ili u bašti. Prozirna staklena ploča stabilizuje vatru, a crni stakleni kamenčići su zaista atraktivni dekorativni dodatak.

 • Praškasti premaz čini kamin otpornim na vremenske uslove
 • Kompaktne dimenzije
 • Lako se koristi
 • Gorivo: gasna boca

Dodatna oprema

 1. Zaštitni prekrivač
 2. Zaštita za crevo za gas
 3. Kućište za gasnu bocu

 

 

На залихама

Šifra – SKU: 4015 Kategorije Firepit - Vrtni kamini, Kamini na gas, Planika kamini na gas

Opis

Firepit Rio za baštu restorana ili vaše dvorište

Dvorišni kamin Rio je jednostavan za upotrebu

Ako mislite da instalacija firepit-a zahteva mnogo muke i iskustva, imamo odlične vesti za vas. Instalacija Rio gasnog kamina ne može biti lakša. Vaš novi kamin može biti spreman za rad za samo nekoliko minuta! Cena ovog kamina je više nego pristupačna, a procesi prilikom izrade su kompleksni kako bi finalni proizvod bio siguran i bezbedan za upotrebu. Specijalni sistem osigurava da plamen bude prisutan u svakom trenutku. Ako bi pak jak vetar uspeo da ugasi plamen, Rio će automatski prekinuti protok gasa.

Firepit Rio Planika

Kako se Rio uključuje?

Jednostavno. Pritisnite dugme i okrenite dugme. Plamen će se pojaviti i automatski se održati. Kada se plamen stabilizuje, može se podesiti po visini u zavisnosti od vašeg raspoloženja.

Rio je dizajniran da stane u najuže prostore, ali ako vam se ne sviđa gde se nalazi, samo ga premestite negde drugde. Ovaj uređaj je savršeno prenosiv zahvaljujući mogućnosti da ga napaja gasna boca.

Firepit Rio Planika

Konstrukcija dvorišnog kamina Rio je otporna na sve vremenske uslove

Rio gasni kamin je predviđen za upotrebu napolju, tako da prirodno mora biti dodatno zaštićen od vremenskih prilika. Kompaktno, pravougaono kućište je napravljeno od čelika i obloženo praškastom crnom bojom, da se uklopi u svako okruženje. Ova vrsta završne obrade izuzetno povećava otpornost na sve vremenske uslove. Za borbu protiv jačeg vetra Rio ima dva kaljena staklena paravana sa obe strane plamena.

Fire pit Rio Planika

Vatra je fokus ovog kamina za baštu

Pošto su plamen i vatra najjači fokus ovog kamina, sve ostalo je kreirano vrlo diskretno i neupadljivo. Ako maštate da imate dugačku liniju vatre, možete sastaviti više Rija jedan pored drugog stvarajući tako toplo okruženje za prohladne večeri. Njegova upotreba je ograničena samo vašom maštom.

Rio je najprikladniji gasni kamin za dvorište na tržištu. Lako se prenosi i uklapa u bilo koji prostor, brzo će postati obavezan element vašeg spoljašnjeg dizajna.

Jednostavan i efikasan

Kako učiniti gasni kamin što pouzdanijim? Neka bude jednostavno. To je glavna filozofija iza Rija. Sve od čeličnog kućišta do gasnih unutrašnjih delova napravljeno je da traje. Zahvaljujući svojim jedinstvenim unutrašnjim rešenjima, takođe je izuzetno efikasan. Dizajniran je da bude povezan sa bocom za gas. Dok se koristi na nižoj visini plamena, jedno punjenje može trajati čak 55 sati. 

Dodatna oprema za RIO

Pitate se gde da sakrijete bocu za gas? Planika je naravno i o tome mislila i napravila odgovarajuće kućište za bocu sa istim crnim praškastim premazom. A šta je sa crevom za gas? I za to postoji rešenje. U ponudi je zaštitni omot za crevo. Čak su i crni stakleni kamenčići napravljeni tako da upotpune ovaj divni kamin za dvorište. Da li ste i dalje zabrinuti zbog elemenata koji su potrebni vašem Riju? Dodatna oprema je tu da sve izgleda savršeno.

Specifikacije

Model Kamin za dvorište RIO LPG – Planika
Šifra – SKU 4015
Proizvođač Planika
Vrsta proizvoda Kamin na gas za dvorište
Garancija 2 godine
Vrsta goriva LPG/Butan
Izlaz toplote 7.0 – 10.0 kW
Potrošnja max. 0.50 – 0.65 kg/h
Vreme sagorevanja do 55 sati
Pritisak 37 mbar
Ukupna dužina creva za gas 4 m (mereno od ventila do regulatora pritiska)
Regulacija visine plamena Da
Težina 13.2 kg
Dimnjak Nije potreban
Napajanje Kontrolni panel: 1 x baterija AAA
Materijal Čelik, kaljeno staklo
Dekoracija Crni stakleni kamenčići
Mesto primene Samo napolju

Tehnički crtež

Preuzmite ovde tehnički crtež.

Instalacija

Garancija

Uslovi garancije

Garancija obuhvata moguće skrivene strukturne ili materijalne nedostatke, skrivena oštećenja elektronskih delova otkrivena tokom pravilnog korišćenja. Garancija ne obuhvata štetu koja nastane kao rezultat neispravne upotrebe korisnika.

 • Garancija se daje pod uslovom da se korisnik pridržava svih pravila sastavljanja i korišćenja koja su uključena u korisničkom priručniku priloženom uz svaki Proizvod.
 • Proizvođač ne uzima u obzir bilo kakvu štetu nastalu usled pogrešne eksploatacije Proizvoda.
 • Garancija ne obuhvata dodatnu opremu koja se šalje uz Proizvod.
 • Svaki pokušaj da sami popravite Proizvod poništava garanciju.
 • Sve popravke se obavljaju u sedištu Proizvođača (osim u slučajevima u kojima je Proizvođač pristao da se izvode na licu mesta).
 • Garancija ne obuhvata nikakve promene boje koje nastaju kao posledica normalne eksploatacije.
 • Dostavljanje popunjenog garantnog obrasca zajedno sa računom biće osnov za razmatranje reklamacije.
 • Garancija ne obuhvata slučajne događaje koji su nezavisni od uslova eksploatacije (poplave, požari itd.)
 • Originalno pakovanje se mora zadržati.
 • U slučaju reklamacije i slanja, Proizvod mora biti obezbeđen od eventualne štete. Svo gorivo se mora ispumpati iz rezervoara i uređaj mora biti upakovan u originalno pakovanje (u kome je kupljen), a zatim poslati proizvođaču (adresa je navedena u nastavku) o trošku potonjeg:

Planika Sp. z o.o.
ul. Bydgoskich Przemysłowców 10,
85-862 Bydgoszcz, Poland

 • Ukoliko se reklamacija ne prihvati, troškove popravke i transporta snosi Kupac.
 • Kupac je odgovoran za osiguranje Proizvoda od bilo kakvog oštećenja tokom njegovog transporta do sedišta Proizvođača.
 • Proizvođač je dužan da pismeno odgovori Kupcu u roku od 30 dana od trenutka podnošenja reklamacije od strane Kupca.
 • Proizvođač ne obezbeđuje bilo kakav zamenski proizvod za vreme popravke.

Garancija se daje pod uslovom da Kupac pažljivo pročita priloženo uputstvo i primeni sva pravila montaže i korišćenja koja su u njemu uključena.

Uputstvo

Preuzmite ovde uputstvo za upotrebu dvorišnog gasnog kamina Rio.

Deklaracija

Proizvod Kamin za dvorište RIO LPG
Uvoznik IGNIS AURUM d.o.o.
Zemlja porekla Poljska
Proizvođač Planika