Podno grejanje na struju

Podno grejanje na struju je fantastično za kupatila, ali i za druge prostorije kao što su sobe, hodnici ili kuhinje. Cena podnog grejanja na struju je tolika da ćete biti oduševljeni koliko je malo potrebno uložiti na samom početku, a ni računi za struju neće biti veliki – što znači da je ova vrsta podnog grejanja itekako isplativa. Pored dobre cene, električno podno grejanje je apsolutno bezbedno i zdravo. Posebno se savetuje da se instalira i koristi u prostorijama u kojima borave osobe koje imaju problema sa alergijama ili astmom.

Kakav pod se postavlja na podno grejanje na struju?

Podnom grejanju na struju najviše odgovaraju materijali koji su pravi provodnici toplote. Dakle, u prostorijama gde je postavljeno električno podno grejanje treba postaviti podove od materijala koji nisu termoizolatori. Odlični provodnici toplote su keramičke pločice, mermer, obloge od prirodnog kamena, beton, tanji dvoslojni parket kao i jednoslojni vinil.

Podno grejanje na struju: grejni kablovi i grejne mreže

Podnim grejanjem na struju pomoću električnih kablova i mreža struja se u potpunosti pretvara u toplotu sa 100% upotrebom u stvarnom grejanju. Učinak akumulacije toplote garantuje grejanje uz manje potrošnje električne energije. Kao što nalaže pravilo termodinamike, vazduh u prostoriji prirodno cirkuliše tako što zagrejan vazduh ide prema gore, a hladan prema dole. Stoga podnim grejanjem na struju se obezbeđuje ravnomerno cirkulisanje toplote bez buke, bez prašine i bez dodatnog zauzimanja prostora grejnim telima.