Kamini na vodenu paru – Vodič za Opti-Myst Dimplex

Ovde ćete pronaći sve što želite i treba da znate o kaminima na vodenu paru. Kamini na vodenu paru su jedna od serija električnih kamina Dimplex. Tehnologija koju oni koriste za prikaz plamena i vatre naziva se Opti-Myst.

Prvo ćemo proći kroz glavne karakteristike Opti-Myst Dimplex kamina na vodenu paru i videti kako oni izgledaju na video snimku, zatim ćemo odgovoriti na najčešće postavljana pitanja i rešiti najčešće nedoumice koje se mogu javiti.

Kamini na vodenu paru su najrealniji električni kamini

Dimplex Opti-Myst ultrazvučna tehnologija pomoću LED svetala koja se reflektuju kroz maglu hladne vodene pare formira bogat prikaz plamena odnosno vatre. Opti-Myst kamini poseduju rezervoare koji se dopunjavaju običnom vodom. Preporuka je da voda bude dekalcifikovana tj. sa što manje kamenca.

Rezultat je trodimenzionalni plamen sa dimom koji veoma liči na pravi plamen kamina na drva. I sve to bez prave vatre i dima. Prilično sjajno, zar ne?

Opti-Myst kamini na vodenu paru su bezbedni za vas, vašu decu, kućne ljubimce i životnu sredinu. Možete dodirnuti plamen bez opekotina i nema mirisa, dima ili bilo kakvih emisija.

Kamini na vodenu paru

Mogućnosti za instalaciju su brojne. Pošto kamini na vodenu paru ne zahtevaju nikakvo odzračivanje i imaju trodimenzionalni plamen, gotovo da nema ograničenja u dizajnu kamina koji želite da kreirate. Možete imati dugački linearni kamin, dvostrani kamin otvoren za dve sobe, kamin od 360 stepeni ili samostojeći kamin.

Instalacija kamina na vodenu paru

Opti-Myst kamini na vodenu paru su dizajnirani tako da budu povezani na standardnu električnu utičnicu, imaju kabl dužine 1,5 m, opremljeni su rezervoarima za vodu koji se lako pune i koji nude od 10 do 12 sati neprekidnog rada pre nego što je potrebno ponovno punjenje.

Ako ne želite da imate obavezu dopunjavanja rezervoara, postoje i modeli koji se mogu direktno povezati na vašu vodovodnu mrežu. Kamini na vodenu paru koji se mogu spojiti sa vodovodom imaju sigurnosne senzore za prelivanje koji će automatski isključiti vodu kako bi sprečili curenje.

Dekorativna oprema za kamine na vodenu paru

Dimplex Opti-Myst kamini na vodenu paru ne dolaze sa ukrasnim dodacima, ali se oni mogu dodatno kupiti po želji. Kamini izgledaju još realističnije sa ukrasnim svetlećim drvcima koji su posebno i sa velikom pažnjom kreirani za svaki od modela kamina.

Alternativno, možete postaviti skoro sve oko plamena, poput staklenih kamenčića ili pravog kamenja. Samo pazite da ne blokirate protok vodene pare.

Funkcija grejanja

Kamini na vodenu paru sa Opti-Myst tehnologijom nemaju funkciju grejanja. Međutim, postoji dodatak za grejač koji je dizajniran da savrešno odgovara ovim modelima i može se kupiti odvojeno. Neki od modela sa vodenom parom imaju već instaliran i grejač.

Video: Kamini na vodenu paru Opti-Myst Dimplex

Možete pogledati dva kratka videa koji prikazuju rad kamina sa vodenom parom i uveriti se u to koliko realno izgleda plamen.

FAQ – Često postavljana pitanja i odgovori u vezi sa kaminima na vodenu paru

Da li kamini sa vodenom parom zahtevaju neku vrstu ventilacije u vidu dimnjaka?

Ne, kamini sa vodenom parom ne zahtevaju dimnjak.

Da li mogu da postavim televizor iznad kamina sa vodenom parom?

Da, televizori se mogu montirati iznad Opti-Myst kamina sa vodenom parom. Preporuka je da razmak od gornje strane kamina do televizora bude ne manji od 45-50 cm.

Napomena: Želimo da istaknemo da nisu vršena dugoročna ispitivanja sa televizorima nad ovim kaminima.

Da li mogu oblogu kamina napraviti od bilo koje vrste materijala, da li će vlaga uticati na to?

Sama para od veštačkog plamena ne izaziva nikakvu štetu. Vlaga neće uticati na materijal koji ste odabrali za oblaganje kamina, ali da bi Bluetooth prijemnik za daljinski upravljač radio, on ne sme da se blokira kamenom, ciglom, betonom ili metalom jer ovi materijali blokiraju daljinski signal.

Preporuka je da se električni kamini oblože medijapanom, drvetom, gispanim pločama.

Da li mogu svoje ukrasne predmete da postavim oko plamena kamina na vodenu paru?

Da, možete, ali morate voditi računa ako postavljate sitne predmete da oni ne upadnu na raspričivač vodene pare. Otvor kroz koji izlazi vodena para mora ostati slobodan. Totalna težina dekorativnih predmeta ne sme biti teža od 3-4 kg jer bi to moglo dovesti do oštećenja kamina. Ako koristite jako porozni materijal, preporučuje se da nakon nekoliko dana pregledate materijal da li postoje mrlje ili promene boje.

Da li mogu napolju da instaliram kamin na vodenu paru?

Ne, ovakva upotreba se ne preporučuje jer su Dimplex Opti-Myst kamini na vodenu paru sertifikovani samo za unutrašnju upotrebu.

Električni kamini na vodenu paru

Kakvo čišćenje i održavanje je neophodno?

Očistite površinu vašeg kamina na vodenu paru po potrebi. Sve što vam treba je meka, vlažna krpa.

Napomena: Nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje po površini kamina, ne koristiti grupe krpe ili sunđere i ne stavljajte plastične komponente u mašinu za pranje sudova.

Preporuka: jednom u dve nedelje očistiti blagim sapunom i vodom vodovodne jedinice uređaja.

Takođe je preporučljivo proveravati svake dve nedelje filtere za vazduh. Pogledati da li na njima ima promena boje ili nakupljenih čestica prašine koje je potrebno ukloniti nežnim ispiranjem. Po potrebi mogu se osušiti peškirom. Kada ponovo instalirate filtere, postavite crni filter tako da bude okrenut prema zadnjoj strani uređaja.

Da li mogu da stavim eterično ulje u kamin?

Ne, ne preporučuje se dodavanje eteričnih ulja u Opti-Myst kamine na vodenu paru.

Da li mogu da promenim boju plamena na Opti-Myst električnom kaminu?

Ne, Opti-Myst kamini na vodenu paru nemaju opciju koja uključuje različite boje plamena.

Da li mogu da menjam i prilagođavam izgled plamena?

Da, kamini na vodenu paru imaju mogućnost da na njima podesite razmake odnosno proreze za prilagođavanje širine plamena. Dakle, moguće je napraviti starinsku tradicionalnu vatru, ali i moderniji linearni plamen. Takođe možete podešavati i visinu plamena.

Koliko ima nivoa za podešavanje visine plamena?

Ima 7 nivoa za podešavanje visine plamena. Napon na ventilatoru opada sa 100% na 30% u koracima od po 10%.

Koliko je dostupno nivoa za podešavanje jačine zvuka?

Postoji 8 nivoa za podešavanje jačine zvuka pucketanja vatre, ali se 4 biraju pomoću ručnih kontrola na uređaju. Kamin će zapamtiti postavku kada koristite daljinski upravljač. Ako želite da nema zvuka, možete ga jednostavno isključiti.

Da li mogu da koristim jedan daljinski upravljač ako imam više u nizu povezanih kamina na vodenu paru?

Da, kada povezujete više kamina u jedan dejzi-lanac, možete koristiti jedan daljinski za upravljanje svim uređajima.

Nadamo se da smo odgovorili na sva pitanja i rešili sve nedoumice. Ako želite da pogledate dostupne modele kamina na vodenu paru, to možete učiniti u našem prodajnom salonu. Čekamo vas.