open
nova prezentacija

Dobrodošli u 21. vek

Toplotne pumpe, gasni i električni kotlovi i sanitarno grejanje vode

Koristite novu tehnologiju koja štedi Vaš novac i koja je prijatelj okoline!

Toplotne pumpe za sanitarnu vodu Grejanje vode termodinamikom - Efikasno - nečujno - jednostavno!

Edel VAZDUH - Grejanje vode termodinamikom iz spoljašnjeg ili ambijentalnog vazduha.

Proizvodnja tople potrošne vode najvećim delom odvija se korišćenjem besplatnih kalorija iz okolnog vazduha pomoću integrisane toplotne pumpe, sve dok je temperaturni raspon ulaznog vazduha između -7°C to 35°C.

edel-vazduh
Vruća sanitarna voda sa neverovatnom uštedom - do 80% uštede energije besplatno uzete iz vazduha za grejanje sanitarne vode!

Edel troši do 5 puta manje od standarnih električnih bojlera. COP je IZUZETNO 3,44 prema normi NF 16147.

Revolucionaran koncept
 • izmenjivač eHD visoke efkasnosti, patentirana tehnologija
 • kompresor visoke efkasnosti
 • minimalna nivo zvučnog pritiska od 33 dB na 2 metra
 • dodatno ojačano brtvljenje
Praktično i ekološki
 • inox rezervoar, bez anode
 • praktično i kompaktno za jednostavan transport i ugradnju
 • intuitivno upravljanje
 • bez efekta staklenika i mogućnosti oneščićenja vode
Električni grejač

Temperatura vode može se podešavati između 30°C i 65°C. Sama toplotna pumpa zagreva vodu do 60°C. Posle ove temperature uključuje se električni grejač, ukoliko je potrebno. Ovo pruža rezervnu opciju ukoliko iz bilo kojeg razloga pumpa ne radi (još nije povezan cevovod, prašnjavi poslovi blizu uređaja...). Integrisan električni grejač je snage 1.5 kW, koji osigurava komfor u svakom trenutku ali ponekad i u sledećim situacijama:

 • kada je usisni vazduh izvar operativnog raspona
 • minimalna komforna funkcija: kada je ova funkcija aktivna dolazi do istovremenog rada toplotne pumpe i električnog grejača koji osiguravaju temperaturu vode iznad 38°C
 • boost funkcija: kada je ova funkcija aktivna dolazi do istovremenog rada toplotne pumpe i električnog grejača koji osiguravaju brzo zagrevanje vode
Stanje pripravnosti

‘’Holiday’’ režim stavlja uređaj u stanje pripravnosti ali ostaje aktivna funkcija protiv smrzavanja. Ova funkcija može se programirati na rok od 1 do 99 dana, i stupa na snagu čim je potvrđena.

Zaključavanje tastature

Funkcija zaključavanja omogućava Vam da postavite 3 moguća nivoa zaključavanja za pristup meniju.

Edel Vazduh download

Download Preuzmite Edel Vazduh katalog
Download Preuzmite Edel Vazduh uputstvo

Cenovnik Edel Vazduh

Cenovnik Edel Vazduh
353400 200 L 249.900,00
353400 270 L -,-

AUER - INOVATIVNA I EFIKASNA REŠENJA U SKLADU SA RT 2012

RT 2012

Budite u skladu sa novim evropskim toplotnim propisima!

Sa toplotne regulacije iz 2005. godine prešli smo na nove toplotne propise RT 2012, koji se odnose na korišćenje primarne električne energije pri izgradnji novih kuća i zgrada.

RT 2012 regulativa odnosi se na izgradnju individualnih domova – standarda izolacije i delomičnog korišćenja obnovljive energije termodinamičkim grejanjem vode, solarnim termodinamičkim grejanjem vode i toplotnim pumpama.

Njen cilj je smanjenje potrošnje primarne energije kod novih objekata. Električnoj energiji dodeljuje se koeficijent multiplikacije za konverziju primarne energije.

Kupovinom uređaja male potrošnje, npr. plinskog kondenzacionog kotla, imate tačan proračun i neverovatno brz povraćaj investicije.

Postoje 3 indeksa koja određuju granice te koji se ne smeju prekoračiti u novogradnji:

1. Bbio (bioklimatski uslovi) koji mere kvalitet izgradnje stambenog prostora. Utvrđuje potrebu za grejnom energijom u funkciji (izolacijom zidova, krova i svih otvora, toplotne mostove, orjentacija objekta za profitiranje od sunčeve energije, senke koje leti štite od suviše jakog sunca, za garantovan komfor).

2. CEP (koeficijent primarne energije) koji meri potrošnju energije objekta. Određen je prosekom od 50 kWhEP/m2 godišnje. Može da varira u zavisnosti od geografskog položaja, nadmorske visine, površine građevine i emisijom gasova sa efektom staklene bašte, pri korištenju energije. Ovaj indeks određuje maksimalno dozvoljenu potrošnju objekta za (grejanje, sanitarnu toplu vodu, klima uređaje, rasvetu, ventilaciju).

3. TIC (unutrašnja komforna temperatura) koja određuje letnu ambijentalnu temperaturu za ne klimatizovane objekte.

Auer - 124 godine inovacija...

Toplotne pumpe, gasni i električni kotlovi i sanitarno grejanje vode

O proizvođaču

Preduzeće Auer osnovano je 1892. godine.

Pre više od 100 godina AUER je svetu dao novo svetlo stvarajući najbolje električne sijalice, danas predstavlja najnoviju patentiranu tehnologiju grejanja sa uštedom električne energije, plina i lož ulja 40-75 % u odnosu na konkurenciju.

Auer

Sve navedeno omogućilo je preduzeću Auer korišćenje tradicionalnog "knov - hov" za stvaranje najmodernijeg preduzeća , u području grejanja , na svetu tako da je 2006. dobijena i Business Media nagrada gde su predstavnici Picardy Business Award komisije dodelili kompaniji AUER nagradu za najinovativniju kompaniju na svetu. Prepoznali su izuzetan napredak u kompaniji, koja je aktivna u kontinuiranom procesu inovacija kako bi zadržala tehnološko liderstvo u svetu.

I danas je Auer nedostižan za konkurenciju na celokupnom svetskom tržištu, sa najmodernijim, najštedljivijim i najkvalitetnijim patentiranim proizvodima. Proizvodnja je u potpunosti automatizovana, te se odvija u Francuskoj na više od 30000 m2. Svi proizvodi su patentirani na svetskom nivou. Njihov kvalitet, tehnologija i efikasnost nateraće Vas da zamenite Vaše stare radijatore i peći.

Tehnologija i kvalitet

Potrošna topla voda i grejanje predstavljaju najveći udeo energetskih potreba stanovanja. Auer je razvio niz visokoefikasnih multienergetskih uređaja za pružanje najbolje prilagođenih rešenja za individualno ili kolektivno stanovanje.

sert 1

sert 2

Za proizvodnju sanitarne tople vode:
 • zidno termodinamičko grejanje vode: Xiros Vazduh i Xiros Voda
 • podno termodinamičko grejanje vode: Cylia Vazduh i Cylia Voda
 • solarno grejanje vode sa dodatkom termodinamike: Aurea PAC
Za grejanje:
 • toplotna pumpa: HRC 70
 • plinski kondenzacioni kotao sa pulsirajućim reaktorom: Pulsatoire
 • modulacioni plinski radijator: Dulcis

Auer download

Download Preuzmite katalog Auer proizvoda