open
nova prezentacija

Dobrodošli u 21. vek

Toplotne pumpe, gasni i električni kotlovi i sanitarno grejanje vode

Koristite novu tehnologiju koja štedi Vaš novac i koja je prijatelj okoline!

Toplotne pumpe za sanitarnu vodu Grejanje vode termodinamikom - Efikasno - nečujno - jednostavno!

HRC 70 toplotna pumpa + samostojeći rezervoar

mega-pac
Prednosti

Modularno rešenje, pogodno za svaki projekat, sa neograničenim kapacitetom skladištenja i neograničenom električnom snagom

Od 7 kilovata do nekoliko stotina kilovata • 500 L do 3 000 L zapremnina u jednom rezervoaru • nekoliko rezervoarara može se koristiti u isto vreme za neograničen kapacitet • ciklus protiv legionele korišćenjem samo toplotnom pumpom • mogućnost priključenja dodatnog izvora toplote sa Gialix električnim kotlom • mogućnost spajanja bilo kojeg drugog dodatnog izvora toplote • Pulsatoire pulsirajući kotao • grejač u rezervoaru • solarna toplotna energija • daljinsko grejanje

Primeri instalacije

mega-pac

Multifunkcionalni rezervoar za razdvajanje

kaskade
Bolje od dodatnog rezervoara zbog:
  • Razdvajanja vode, stratifkacije temperature, dekantacije prljavštine.
  • Takođe omogućava: spajanje dodatnog generatora, degasifkacije, inerciju.
  • Ovaj visokoefkasan sistem garantuje bezbednost i trajnost instalacije.

Modulacija snage znači da se sa temperaturom vode upravlja sa visokim nivoom preciznosti. To znači da nema oštrih rastova ili padova temperature u Vašem sistemu grejanja.

kaskade

Mega PAC download

Download Preuzmite katalog Mega PAC

AUER - INOVATIVNA I EFIKASNA REŠENJA U SKLADU SA RT 2012

RT 2012

Budite u skladu sa novim evropskim toplotnim propisima!

Sa toplotne regulacije iz 2005. godine prešli smo na nove toplotne propise RT 2012, koji se odnose na korišćenje primarne električne energije pri izgradnji novih kuća i zgrada.

RT 2012 regulativa odnosi se na izgradnju individualnih domova – standarda izolacije i delomičnog korišćenja obnovljive energije termodinamičkim grejanjem vode, solarnim termodinamičkim grejanjem vode i toplotnim pumpama.

Njen cilj je smanjenje potrošnje primarne energije kod novih objekata. Električnoj energiji dodeljuje se koeficijent multiplikacije za konverziju primarne energije.

Kupovinom uređaja male potrošnje, npr. plinskog kondenzacionog kotla, imate tačan proračun i neverovatno brz povraćaj investicije.

Postoje 3 indeksa koja određuju granice te koji se ne smeju prekoračiti u novogradnji:

1. Bbio (bioklimatski uslovi) koji mere kvalitet izgradnje stambenog prostora. Utvrđuje potrebu za grejnom energijom u funkciji (izolacijom zidova, krova i svih otvora, toplotne mostove, orjentacija objekta za profitiranje od sunčeve energije, senke koje leti štite od suviše jakog sunca, za garantovan komfor).

2. CEP (koeficijent primarne energije) koji meri potrošnju energije objekta. Određen je prosekom od 50 kWhEP/m2 godišnje. Može da varira u zavisnosti od geografskog položaja, nadmorske visine, površine građevine i emisijom gasova sa efektom staklene bašte, pri korištenju energije. Ovaj indeks određuje maksimalno dozvoljenu potrošnju objekta za (grejanje, sanitarnu toplu vodu, klima uređaje, rasvetu, ventilaciju).

3. TIC (unutrašnja komforna temperatura) koja određuje letnu ambijentalnu temperaturu za ne klimatizovane objekte.

Auer - 124 godine inovacija...

Toplotne pumpe, gasni i električni kotlovi i sanitarno grejanje vode

O proizvođaču

Preduzeće Auer osnovano je 1892. godine.

Pre više od 100 godina AUER je svetu dao novo svetlo stvarajući najbolje električne sijalice, danas predstavlja najnoviju patentiranu tehnologiju grejanja sa uštedom električne energije, plina i lož ulja 40-75 % u odnosu na konkurenciju.

Auer

Sve navedeno omogućilo je preduzeću Auer korišćenje tradicionalnog "knov - hov" za stvaranje najmodernijeg preduzeća , u području grejanja , na svetu tako da je 2006. dobijena i Business Media nagrada gde su predstavnici Picardy Business Award komisije dodelili kompaniji AUER nagradu za najinovativniju kompaniju na svetu. Prepoznali su izuzetan napredak u kompaniji, koja je aktivna u kontinuiranom procesu inovacija kako bi zadržala tehnološko liderstvo u svetu.

I danas je Auer nedostižan za konkurenciju na celokupnom svetskom tržištu, sa najmodernijim, najštedljivijim i najkvalitetnijim patentiranim proizvodima. Proizvodnja je u potpunosti automatizovana, te se odvija u Francuskoj na više od 30000 m2. Svi proizvodi su patentirani na svetskom nivou. Njihov kvalitet, tehnologija i efikasnost nateraće Vas da zamenite Vaše stare radijatore i peći.

Tehnologija i kvalitet

Potrošna topla voda i grejanje predstavljaju najveći udeo energetskih potreba stanovanja. Auer je razvio niz visokoefikasnih multienergetskih uređaja za pružanje najbolje prilagođenih rešenja za individualno ili kolektivno stanovanje.

sert 1

sert 2

Za proizvodnju sanitarne tople vode:
  • zidno termodinamičko grejanje vode: Xiros Vazduh i Xiros Voda
  • podno termodinamičko grejanje vode: Cylia Vazduh i Cylia Voda
  • solarno grejanje vode sa dodatkom termodinamike: Aurea PAC
Za grejanje:
  • toplotna pumpa: HRC 70
  • plinski kondenzacioni kotao sa pulsirajućim reaktorom: Pulsatoire
  • modulacioni plinski radijator: Dulcis

Auer download

Download Preuzmite katalog Auer proizvoda