open
nova prezentacija

Dobrodošli u 21. vek

Toplotne pumpe, gasni i električni kotlovi i sanitarno grejanje vode

Koristite novu tehnologiju koja štedi Vaš novac i koja je prijatelj okoline!

Toplotne pumpe za sanitarnu vodu Grejanje vode termodinamikom - Efikasno - nečujno - jednostavno!

Xiros VAZDUH - Grejanje vode termodinamikom iz spoljašnjeg ili ambijentalnog vazduha.

hiros-vazduh
xiros vazduh 03
Jedinstveno na svetu - Sa patentiranom tehnologijom izolovanih koncentričnih cevi! Revolucija u grejanju sanitarne vode!

Jedina zidna toplotna pumpa za grejanje sanitarne vode, na svetu, sa koncentričnim vazdušnim kanalima!

Prednosti

Proverite koliko električne energije trošite: Xiros troši do 3 puta manje od standardnog električnog bojlera, i pomaže Vam poboljšati energetsku efkasnost Vašeg doma! Samo 1 otvor za bušenje, i jednostavno spajanje, zahvaljujući malom prečniku izolovanog koncentričnog vazdušnog kanala (125 mm). Spajanje do 5 m sa vazdušnim kanalima. Spajanje do 10 m sa dimnjakom besplatne kalorije iz vazduha toplotna pumpa 50, 80, 100 ili150 L rezervoar zavisno od količine potrebne sanitarne vode.

xiros vazduh 03
Efikasnost

Xiros je klasifkovan u najvišu svatsku klasu uređaja za energetsku uštedu, i najbolje je rešenje za novogradnju ili renovacije. Funkcioniše sve do spoljne temperature do -7 stepeni, Xiros proizvodi i održava vruću sanitarnu vodu do 60 stepeni korišćenjem samo toplotne pumpe. Xiros je ultra-tih i lako se uklapa u životni prostor.

Ekonomičnost

Integrisana toplotna pumpa koristi besplatne kalorije iz vazduha. Toplotna pumpa obezbeđuje snabdevanje toplom vodom za kratak period po niskoj ceni. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, Xiros štedi do 70% Vaše energije. Xiros drastično smanjuje račune za električnu energiju, sa prosekom potrošnje od samo 250W na sat.

xiros vazduh 04
Ekologija

Pomaže smanjiti emisiju CO2 zahvaljujući niskoenergetskoj potrošnji i visokoj efkasnosti. Štiti ozonski omotač i ne doprinosi efektu staklene bašte. Jedini bojler koji koristi prirodni rashladni fuid - štaviše, koristi se neverovatno mala količina od samo 80 g.

Radi sa negrejanim ambijentalnim vazduhom do -7 stepeni
Koeficijent efikasnosti
 En16147En16147En16147
 Cycle XLCycle LCycle M
Air COP Cylia COP Xiros 150 COP Xiros 100
25°C 3.45 2.5 2.4
15°C 3.30 2.35 2.3
7°C 3.03 2.1 2
2°C 2.52 1.8 1.7
-7°C 2.20 1.6 1.5
Digitalne upravljačke kontrole sa osvetljenim prikazom

Postavljanje željene temperature vode. Odabir komfornog ili ekonomičnog režima rada. Odabir režima rada tokom odmora, za dodatnu uštedu, kada ste duže vreme odsutni, sa automatskom deaktivacijom nakon završetka odabranog perioda odsustva. Automatski antibakterijski ciklus sa željenim ciklusom ponavljanja.

kontrole

Grejanje sanitarne vode uz pomoć HRC 70

Cylia ili Xiros

Osim grejanja, HRC može pripremati sanitarnu toplu vodu, za dodatnu uštedu, sa termodinamičnim grejanjem sa uređajima Cylia (300L) ili Xiros (100 i 150L).

Cylia i Xiros koriste besplatne kalorije iz spoljnog ili ambijentalnog vazduha negrejane prostorije.

Takođe koriste kalorije sadržane u vodi, pri povratu iz podnog grejanja (Cylia VODA ili Xiros VODA).

kaskade

Prednosti

Osim grejanja, HRC može pripremati sanitarnu toplu vodu uz pomoć rezervoara PEJ 210L, rezervoara sa 300L ili rezervoarom velikog kapaciteta, od 750 do 3000L.

Zimi se toplotna pumpa HRC koristi za potpuno grejanje, prostora i sanitarne vode.

Leti može služiti samo za termodinamičnu pripremu sanitarne tope vode, dok je HRC toplotna pumpa isključena.

Xiros Vazduh download

Download Preuzmite katalog Xiros Vazduh

Cenovnik Xiros Vazduh

Cenovnik Xiros Vazduh
353008 50 L 179.900,00
353009 80 L 189.900,00
353010 100 L 199.900,00
353011 150 L 219.900,00

AUER - INOVATIVNA I EFIKASNA REŠENJA U SKLADU SA RT 2012

RT 2012

Budite u skladu sa novim evropskim toplotnim propisima!

Sa toplotne regulacije iz 2005. godine prešli smo na nove toplotne propise RT 2012, koji se odnose na korišćenje primarne električne energije pri izgradnji novih kuća i zgrada.

RT 2012 regulativa odnosi se na izgradnju individualnih domova – standarda izolacije i delomičnog korišćenja obnovljive energije termodinamičkim grejanjem vode, solarnim termodinamičkim grejanjem vode i toplotnim pumpama.

Njen cilj je smanjenje potrošnje primarne energije kod novih objekata. Električnoj energiji dodeljuje se koeficijent multiplikacije za konverziju primarne energije.

Kupovinom uređaja male potrošnje, npr. plinskog kondenzacionog kotla, imate tačan proračun i neverovatno brz povraćaj investicije.

Postoje 3 indeksa koja određuju granice te koji se ne smeju prekoračiti u novogradnji:

1. Bbio (bioklimatski uslovi) koji mere kvalitet izgradnje stambenog prostora. Utvrđuje potrebu za grejnom energijom u funkciji (izolacijom zidova, krova i svih otvora, toplotne mostove, orjentacija objekta za profitiranje od sunčeve energije, senke koje leti štite od suviše jakog sunca, za garantovan komfor).

2. CEP (koeficijent primarne energije) koji meri potrošnju energije objekta. Određen je prosekom od 50 kWhEP/m2 godišnje. Može da varira u zavisnosti od geografskog položaja, nadmorske visine, površine građevine i emisijom gasova sa efektom staklene bašte, pri korištenju energije. Ovaj indeks određuje maksimalno dozvoljenu potrošnju objekta za (grejanje, sanitarnu toplu vodu, klima uređaje, rasvetu, ventilaciju).

3. TIC (unutrašnja komforna temperatura) koja određuje letnu ambijentalnu temperaturu za ne klimatizovane objekte.

Auer - 124 godine inovacija...

Toplotne pumpe, gasni i električni kotlovi i sanitarno grejanje vode

O proizvođaču

Preduzeće Auer osnovano je 1892. godine.

Pre više od 100 godina AUER je svetu dao novo svetlo stvarajući najbolje električne sijalice, danas predstavlja najnoviju patentiranu tehnologiju grejanja sa uštedom električne energije, plina i lož ulja 40-75 % u odnosu na konkurenciju.

Auer

Sve navedeno omogućilo je preduzeću Auer korišćenje tradicionalnog "knov - hov" za stvaranje najmodernijeg preduzeća , u području grejanja , na svetu tako da je 2006. dobijena i Business Media nagrada gde su predstavnici Picardy Business Award komisije dodelili kompaniji AUER nagradu za najinovativniju kompaniju na svetu. Prepoznali su izuzetan napredak u kompaniji, koja je aktivna u kontinuiranom procesu inovacija kako bi zadržala tehnološko liderstvo u svetu.

I danas je Auer nedostižan za konkurenciju na celokupnom svetskom tržištu, sa najmodernijim, najštedljivijim i najkvalitetnijim patentiranim proizvodima. Proizvodnja je u potpunosti automatizovana, te se odvija u Francuskoj na više od 30000 m2. Svi proizvodi su patentirani na svetskom nivou. Njihov kvalitet, tehnologija i efikasnost nateraće Vas da zamenite Vaše stare radijatore i peći.

Tehnologija i kvalitet

Potrošna topla voda i grejanje predstavljaju najveći udeo energetskih potreba stanovanja. Auer je razvio niz visokoefikasnih multienergetskih uređaja za pružanje najbolje prilagođenih rešenja za individualno ili kolektivno stanovanje.

sert 1

sert 2

Za proizvodnju sanitarne tople vode:
  • zidno termodinamičko grejanje vode: Xiros Vazduh i Xiros Voda
  • podno termodinamičko grejanje vode: Cylia Vazduh i Cylia Voda
  • solarno grejanje vode sa dodatkom termodinamike: Aurea PAC
Za grejanje:
  • toplotna pumpa: HRC 70
  • plinski kondenzacioni kotao sa pulsirajućim reaktorom: Pulsatoire
  • modulacioni plinski radijator: Dulcis

Auer download

Download Preuzmite katalog Auer proizvoda