open

Novosti

Ignis aurum pruža najbolja rešenja toplotnog komfora, a posebno Vašeg!

Učinićemo sve da Vam omogućimo jednostavan pronalazak rešenja toplotnog komfora koji Vam savršeno odgovara.

Kratki kamini bez dima, poboljšajte kvalitet vazduha uz terapeutski učinak!

Uživajte u prirodnoj vatri u svakom prostoru. Od stanova do kuća, bašti, terasa, hotela i restorana. Zbog svog, pre svega, ukrasnog karaktera biokamini imaju atraktivan dizajn i dolaze u mnogo oblika.

kratki kratki kratki kratki

O biokaminima Kratki

Kratki je 1998. godine počeo proizvoditi gorionike/ukrasne kamine za koje nisu potrebni dimnjaci. To je dovelo do razvoja najsigurnijih bioetanolskih gorionika na svetskom tržištu . Koriste se najkvalitetniji materijali sa CE standardom. Njihovi gorionici za keramičkim materijalima odobreni su od starne TUV-a, a sadrže specijalni upijajući materijal unutar samog gorionika koji apsorbuje bioetalnol i čini grejanje sigurnijim stvarajući lepši plamen, uz manju potrošnju. Čak i u slučaju prevrtanja neće doći do izlivanja. Kratki kamini ostavit će vas bez daha zahvaljujući svom dizajnu, inovativnoj tehnologiji, sigurnosti te jednostavnosti instalacije. Kratki ukrasni kamini ne prestaju oduševljavati brojne zadovoljne kupce diljem sveta. Za njih možete nabaviti i niz posebnih dodataka kao ukrasi za keramičke gorionike, koji će vam omogućiti lepše i ugodnije uživanje u plamenu.

Uživajte u plamenu 365 dana u godini, izaberite svoj Kratki biokamin!

 

Tehnički opis 

Etanolski kamini spadaju u dekorativne kamine. Najčešće se o njima razmišlja kada su u pitanju useljeni objekti ili objekti gde nije moguće izvesti dimnjak koji je neophodan za kamin na čvrsto gorivo. Etanolski kamini se nude kao rešenje upravo za ovakve objekte .U praksi smo imali slučajeve kada se etanolski kamin ugrađivao kao rešenje za "nepopravljive" otvorene kamine. Takođe je etanolski kamin interesantan i za one koji već imaju dobar i funkcionalan kamin ali žele izbeći pripremu, unošenje drva i čišćenja pepela.

U svim ovim slučajevima idealan je etanolski kamin jer daje ugođaj otvorenog kamina (živa i realna vatra u prostoriji) bez obaveznog posla oko nabavke, uskladištenja, sušenja, unošenja drvačišćenja i iznošenja pepela i bez povećane količine prašine u prostoriji. Kod ovih kamina nema potrebe za dimnjakom, nema štetnih produkata sagorevanja, nema iskakanja varnica i slično. Zbog svoje univerzalnosti ima praktično neograničene mogućnosti postavljanja i uklapanja u enterijer. Nema brige oko produkata sagorevanja jer je gorivo 96% alkohol čiji je produkt sagorevanja toplota, zanemarljiva količina ugljen dioksida (CO2) i para (H2O).

U bio gorivu postoje samo proizvodi prirodnog proijekla i imaju NIH odobrenje. Za upoređenje, jedan gorionik na etanol produkuje CO2 koliko i dve ringle na šporetu na gas. U zavisnosti od veličine gorionika, toplotni učinak je od 1 do 4 kw a potrošnja od 0,3 do 1 litra etanola (96% alkohol). Obloga biokamina radi se od 1,5 mm debelog čelika sa najkvalitetnijom praškastim premazom. Gorionik u koji se sipa 96%-tni alkohol radi se od debelog nerđajućeg lima (inoks) što sprečava deformacije.

 

Prednosti

  • poboljšana vlažnost vazduha u prostoriji
  • pogodno za aromaterapiju: poboljšanje koncentracije, osvežava vazduh kao prirodna alternativa hemijskim osveživačima vazduha uz terapeutske prednosti
  • prirodna toplota, 100% toplote proizvedene u procesu sagorevanja koristi se kao dodatni izvor energije
  • nije potreban dimnjak
  • trenutno paljenje vatre odnosno stvaranje ugođaja
  • čist plamen, bez dima i pepela
  • nema iskakanja varnica
  • minimalno opsluživanje
  • brzo gašenje vatre
kratki